parteneri

Parte din grupul britanic International Personal Finance, Provident Financial a servit peste 1,2 milioane de clienți în România în cei 17 ani de activitate. Rolul nostru în societate este despre incluziune financiară și socială, despre a fi acolo unde nevoia de resurse financiare nu poate fi servită de alte instituții financiare. Însă știm că impactul nostru în comunitate este și trebuie să fie mai mare de atât.

Astfel, simțim că avem atât responsabilitatea, cât și capacitatea de a contribui la creșterea conștientizării problemelor cu care se confruntă grupurile vulnerabile și invizibile din societatea românească.

Milioane de români fac parte din grupuri vulnerabile social sau economic. Iar proiectul  ,,Invizibilii” nu este doar o constatare a acestui lucru, ci un demers prin care ne dorim să găsim soluții și să dăm o mână de ajutor.

Florin Bâlcan, Director General, Provident Financial Romania:

Ne dorim să îi sprijinim pe cei care știu mai bine decât noi care sunt soluțiile potrivite pentru aceste categorii invizibile. De aceea, ne-am luat un angajament ferm să investim 100.000 de euro anual în proiectul Invizibilii, menit să ajute categoriile vulnerabile din România să își îmbunătățească nivelul de viață și să le ofere cunoștințele și încrederea de sine de care au nevoie pentru a merge înainte. În acest context, credem că Asociația Social Incubator este partnerul potrivit pentru acest proiect, prin expertiza dovedită în numeroasele proiecte instrumentate de-a lungul timpului în sprijinul unor categorii vulnerabile precum familiile monoparentale, șomerii involuntari sau persoanele care lucrează fără forme legale.

Din 2014, prin acțiunile și programele implementate, Asociația The Social Incubator generează schimbări pozitive și sustenabile în viața tinerilor vulnerabili din România. Scopul este ca fiecare tânăr din România să aibă șanse reale să își construiască propria viață de adult.

Întreaga echipă împreună cu psihologi, consilieri vocaționali, traineri, parteneri, mentori și voluntari oferă sprijin tinerilor instituționalizați în călătoria lor spre autocunoaștere și găsirea vocației prin: consiliere vocațională, consiliere psihologică, cursuri de formare, mentorat, ateliere de dezvoltare, vizite exploratorii, mediere pe piața muncii, cursuri de angajabilitate și prin dezvoltarea programelor de reconversie profesională.

Împreună cu cei din comunitate, Asociația The Social Incubator oferă experiențe de învățare, oportunități de dezvoltare și integrare pe piața muncii, prin soluții adaptate la nevoile persoanelor aflate în situații de risc.

Adriana Preda, Director Executiv, The Social Incubator:

Proiectul Invizibilii reprezintă pentru Asociația The Social Incubator o șansă de a face o diferență semnificativă în viața a mii de români care provin din medii vulnerabile (fermierii de subzistență, muncitorii la negru, familiile monoparentale, micii antreprenori în risc de sărăcie și excluziune, pensionarii vulnerabili și șomerii involuntari între 55 și 64 de ani). În efortul de a face față provocărilor zilnice cu care se confruntă, ne dorim să le oferim oportunități reale de a-și redescoperi încrederea și valoarea în societate. Cu sprijinul unor specialiști remarcabili și resurse adaptate nevoilor specifice, ne-am propus să dezvoltăm un program național care să ofere acces la resurse și experiențe de învățare, facilitând astfel incluziunea financiară și socială si construind un viitor mai bun pentru cei implicați.  

Invizibilii.ro nu se rezumă doar la o platformă de informare, ci este un mediu interactiv și personalizat, unde fiecare participant beneficiază de îndrumare și consiliere individualizată pentru a depăși obstacolele și a se integra cu succes în societate și pe piața muncii. 

Ne bucură și onorează că am găsit în Provident un partener de încredere, care împărtășește viziunea și valorile noastre. Împreună, cu dedicare și angajament, dorim să transformăm fiecare provocare într-o oportunitate de creștere și dezvoltare pentru comunitățile pe care le deservim. Credem în potențialul fiecărui om și în puterea schimbării, iar prin Invizibilii, vom face ca fiecare vis să devină vizibil și posibil.

Asociația POT SĂ AJUT este o organizație non-guvernamentală care ca scop promovarea activităților pentru creșterea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, precum și susținerea valorilor artistice și înlesnirea accesului publicului la actul cultural, prin organizarea și promovarea evenimentelor cu artiști care pot influența pozitiv percepția despre viață, cultură și educație.

Din 2016, ne concentrăm pe sprijinirea familiilor monoparentale, a copiilor instituționalizați și a vârstnicilor din aziluri, aducând împreună peste 7000 de beneficiari în acțiuni intergeneraționale socio-culturale, de educație și proiecte de CSR cu impact pozitiv în comunitate

Credem în:

  • Oameni împreună și energia vindecătoare a compasiunii
  • Importanța educației – de acolo am început proiectele noastre
  • Puterea ajutorului oferit necondiționat
  • Fapte bune care inspiră comunități

Gabriela Stoian, Președinte, Asociația POT SĂ AJUT:

Evenimentele noastre intergeneraționale au luat naștere din conștientizarea nevoii de a crea un spațiu incluziv pentru familiile monoparentale, unde acestea să se simtă susținute și integrate în comunitate. Împreună în Timp înseamnă interacțiune, apropiere, conexiuni autentice, acces la educație și cultură pentru generații de azi și de mâine.

Suntem foarte încântați de parteneriatul pe care îl avem în cadrul proiectului Invizibilii. Cu sprijinul Asociației Provident pentru Educație, vom reuși să ajungem, până la finalul anului 2024, la un număr total de peste 2000 de beneficiari direcți ai acestui program, la nivel național.

Misiunea Fundatiei Civitas pentru Societatea Civilă Cluj este de a creste capacitatea de dezvoltare a comunităților, prin generarea de modele de succes care aduc bunăstare. În centrul activității noastre este ideea de „comunitate”. Credem în forța comunității, în implicarea civică și că cetățenii și autoritățile trebuie aduși împreună pentru a transforma inițiativele în proiecte, planurile în realitate și oportunitățile de dezvoltare în prosperitate.

De peste 30 de ani, dedicăm constant timp și energie pentru a genera modele de succes și soluții sustenabile în zona antreprenoriatului, economiei sociale și a dezvoltării rurale. Programele și proiectele noastre se împart în 4 arii de activitate: dezvoltarea economică rurală, antreprenoriat și economie socială, creșterea capacității organizațiilor societății civile, respectiv dezvoltarea comunitară și buna guvernare.

Márton Balogh, Director, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj:

Proiectul Invizibilii reprezintă pentru Fundatiei Civitas pentru Societatea Civilă Cluj o oportunitate de a ajuta fermierii de subzistență să își crească capacitatea pentru a se adapta mai bine la nevoile și practicile actuale în domeniul producției, procesării și comercializării alimentelor. Profesionalizarea micilor fermieri este o condiție prealabilă pentru ca fermele să nu se dizolve și să devină sustenabile, precum și pentru a putea furniza alimente locale proaspete, sezoniere și de calitate într-un mod eficient din punct de vedere economic.

Având sprijinul Provident, vom putea crea contexte de interacțiune, informare, schimb de experiență și învățare pentru fermierii de subzistență. Implicarea fermierilor în aceste activități va duce la creșterea capacității acestora de a se adapta la provocările curente și de a accesa piața de desfacere a produselor agricole. Ne așteptăm ca la finalul activităților, fermierii să devină antreprenori mai competenți, care vor înțelege mai bine ceea ce solicită piața și vor avea capacitatea de a reacționa cu planuri ajustate pentru producția, procesarea și comercializarea alimentelor.

Ajută românii să vadă mai bine categoriile vulnerabile.
Și tu poți să-ți aduci contribuția pentru o viață mai bună.